• Helse og omsorg

    Maxeta AS er en norsk produsent av sykeromskanaler, sykeromspaneler og uttaksenheter for det skandinaviske markedet.

    Siden 1996 har Maxeta produsert og levert sykeromskanaler og sykeromspaneler til det skandinaviske markedet. All produksjon og utvikling foregår ved vårt hovedkontor i Skien. Vi tegner og konstruerer alle våre løsninger selv og benytter i stor grad norske, men også utenlandske, anerkjente underleverandører. Vi har stort fokus på kvalitet og service.
    Jobber du med prosjekter inne helsesektoren mot sykehus, pleiehjem eller omsorgsboliger, har Maxeta mange gode løsninger. Ta kontakt med oss!

    Kontakt helse og omsorg

Sykeromspaneler

Her finner du vårt modellutvalg i sykeromspaneler. Alle løsninger skreddersys etter kundens ønske. Fra den enkle panelet Florence 100 til det store og rikholdige panelet Florence 374.

Florence 100

Florence 100 sykeromspaneler bed head unit sykeromskanal sykehus kabelkanal Maxeta elektroinstallasjon Enkel profil, uten belysning, for vertikal og horisontal montering.

Florence 125

bed head unit Florence 125 sykeromspanel MaxetaProfil med rette eller buede sider, vertikal eller horisontal montering.

Florence 170

Bed head unit Florence 170 sykeromspanelProfil med to lokk, for vertikal eller horisontal montering.

Florence 170GN

Bed head unit Florence 170GN MaxetaKompakt og stilrent sykeromspanel med gassuttak og frontlokk over uttak.

Florence 268

Bed head unit Florence 268 sykeromspanel MaxetaSykeromspanel med avrundet eller flat hylle, Leselys/undersøkelseslys og gassuttak.

Florence 374

Bed head unit Florence 374 sykeromspanel MaxetaFullt bestykket sykeromspanel med opplys, leselys/undersøkelseslys gass og frontlokk.

Florence sykeromspaneler er medisinske forsyningsenheter beregnet for fast montering på vegg i behandlings- og pasientrom.
Panelene distribuerer elektrisk kraft, svakstrømsignaler, i hovedsak tele/data, og sykesignal/alarmer, samt medisinske gasser. Panelene er for permanent bruk med en levetid på ca. 25 år. Utstyret er underlagt kontinuerlig vedlikehold. Et sykeromspanel er etter installasjon å betegne som en fast installasjon som omfattes av det samme krav til vedlikehold og kontroll som den øvrige elektriske og gasstekniske installasjon.

Brukere/helsepersonell kan tilslutte utstyr til panelets uttak for elkraft og gass.
Panelene gir også mulighet for mekanisk innfesting av medisinsk utstyr ved bruk av klaver på den integrerte, medisinske opphengskinnen.
Det kan være avsatt plass for ettermontering av elektrisk eller elektronisk utstyr, eksempelvis tele /data og pasientsignalutstyr som ikke nødvendigvis er montert fra fabrikk.
Panelene kan være utrustet med lysutstyr for allmennbelysning, nattlys og leselys. Lysstyringen skjer ved bruk av brytere i panel, håndkontroll fra seng eller eksterne brytere ved dør.

Pasient og andre personer kan benytte sterkstrøms uttak for tilkobling av mobiltelefonlader, PC og annet elektronisk utstyr for eget bruk. Betjene belysning hvis integrert. Datauttak kan også være tilgjengelig for benyttelse. Disse komponentene er de samme som finnes i ”alle” hjem og er selvforklarende.

Sykeromspaneler er klassifisert som medisinsk utstyr og skal tilfredsstille kravene i medisindirektivet MDD 93/42 EEC. Våre Florence paneler er godkjent som klasse IIa og IIb, avhengig av panelenes bestykning.

  • Paneler som inneholder elektrisk installasjon og gassinstallasjon, medisinske gasser, klassifiseres som klasse IIa produkt.
  • Paneler som inneholder elektrisk installasjon og gassinstallasjon, medisinske gasser hvor man overvåker, regulerer eller styrer medisinske gasser, klassifiseres som klasse IIb produkt. (F. eks. paneler med innebygget sugeejektor.)

Sykeromspanelene er produsert i henhold til EN 11197. Våre paneler er typegodkjent av Nemko. Maxeta har en EN13485-sertifisering (kvalitetssystem for medisinske enheter). Sertifisert av Presafe. Maxeta er også ISO 9001-sertifisert av Nemko.

Våre montører utfører ombygginger, service og vedlikeholdsarbeider på alle våre produkter. Dette sikrer garanti og godkjenninger.

Google Translate »